Pkk elindeki esir askerleri yarın serbest bırakacak.

Unknown | 09:51 | 0 yorum

pkk esir askerleri bırakıyor
BDP Milletvekilleri Sebahat Tuncel, Hüsamettin Zenderlioğlu, Adil Kurt, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal’dan oluşan bir heyet PKK'nin elinde bulunan 8 kamu görevlisi ve askeri teslim almak üzere yola çıktı.


İçişleri Bakanı Muammer Güler de PKK’nin elindeki kamu görevlileri ve askerler için bir heyetin oluşturulduğunu belirterek, “Heyetin yarın gideceği ve bize teslim edileceği ifade edildi. İnşallah ailelerine kavuşmasını bekliyoruz, ailelerini haberdar ettik” dedi.
PKK’nin elindeki Reşat Çeçan adlı askerin babası Cemal Çeçan da, “Urfa Emniyeti evimize gelip, Habur’a askerleri teslim almaya gideceklerini söyleyip benim de gelmemi istediler. Sabah oğlumu almak için Habur’a doğru yola çıkacağım” dedi.
PKK’nin serbest bırakacağı kişilerin isimleri şöyle; Kaymakam adayı Kenen Erenoğlu, Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç, Uzman Çavuş Kemal Ekinci, erler Hadi Gizli, Ramazan Başaran, Reşat Çeçan ve polis memuru Nadir Özgen.
PKK lideri Abdullah Öcalan kendisiyle İmralı’da görüşen 2. BDP heyeti aracılığıyla, “PKK elindeki tutsaklara iyi baksın, umarım en yakın zamanda ailelerine kavuşurlar” demişti.

Category : , , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com :
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 yorum